Tulevaisuutemme suurimpana haasteena pidetään eläköitymistä. Kun yli 60 % väestöstä on pian eläkeikäistä, huolenaiheeksi nostetaan milloin huoltosuhdekriisi, milloin palvelujen riittävyys. Ns. kestävyysvajetta hokevat talousmiehet eivät tunnu näkevän vanhuksia kuin menoeränä.  Tarvitsemme myötätuntovajeen tilalle kiitollisuutta hyvinvointivaltiomme rakentajia kohtaan. Mutta mummot ovat myös bisnesmaailmalle kilpailukykytekijä! Eläkeläismassoilla tulee olemaan aikaa ja joillakin jopa runsaasti rahaakin. He ovat paitsi ihmisarvonsa ansaitsevia lähimmäisiämme, myös Suomen ydinässä.  Onhan Suomessa ja vieläpä Oulussa eniten ikäihmisiä!

Tulemme tarvitsemaan kännyköitä, kirjoja ja muita vempaimia ISOLLA NÄYTÖLLÄ ja KIRJAIMILLA. Tulee olemaan suurempi markkinarako esteettömille kulkureiteille, kypsyysiän viihteelle, TV- ja radio-ohjelmille, musiikille, muodille… Kylpylä-, matkailu- ja hemmotteluteollisuus kukoistavat.  Ouluun syntyy uusi ihme— kultaisen iän palvelukeskukset, jossa hierotaan, huolehditaan, tanssitaan ja hellitään maksukyvyn, tarpeen eikä vain  varallisuuden mukaan. Miksi näin merkittävä muutos?

Koska eläkeläiset muodostavan kriittisen, ja siis todella arvojemme suhteen kriittisen massan. Koska enää ihmisyyden normi ei ole lujaa kiitävä kaunis ja rohkea formulamies vaan rollaattoreillaan hurjasteleva eläkeläisjoukko, joka määrää myös kansakunnan rytmin ja suunnan äänivallallaan. Kauppojen ikkunoita ei enää täytä pikku-barbien seksivaatteet vaan normaalimummojen käytännölliset ja lämpöiset alkkarit. Mainoksissa mummosilkki sekä viilentää että lämmittää.  Ainot ja Reinot ovat kuumimpia piraattituotteita Virosta Hongkongiin. Tiehankkeet siirtyvät rollaattoriteiden tieltä ja vihreä, vanhusystävällinen yhdyskuntasuunnittelu on kova sana. Jo nyt on kehitetty älyvaippoja, älylattioita ja vieripyöriä lisäämään vanhusten turvaa.  Mutta koska maan johdossa ja kunnanjohtajina tulee olemaan lähinnä ikänaisia—tuota suurta joukkoa, jota nyt patistetaan aktiivisuuteen, teknologia ei ole enää herra vaan renki. Ja mummothan johtavat tulevaisuuden Suomea, koska kerran elävät pitempään!